Resolution:

Lastbalansering

Ökad driftsäkerhet med flera servrar som konfigureras för att fungera tillsamans med en eller flera olika lastbalanserare.

Lastbalansering (inklusive automatiserad fail over) innebär att trafiken till din webbplats, databas eller servertjänst - automatiskt fördelas på ett flertal olika servrar av våra lastbalanserare.

 

Med lastbalansering ökar du tillgängligheten till din tjänst och minskar risken för driftstörningar. Fördela trafik mellan 2 eller fler system.

 

Lastbalanserarna kontrollerar ständigt hur systemen presterar och fördelar trafik på bästa möjliga sätt. Skulle ett system uppvisa tecken på problem så plockas den automatiskt bort från lastbalanseringen. Lastbalanseraren tar automatiskt tillbaks systemet igen så fort felet är åtgärdat.

 

Fördelar:

  • Skalbar lösning
  • Automatisk fördelning av trafik
  • Maximal driftsäkerhet
  • Helt automatiserad hantering av system.
image

Lastbalansering används för att öka tillgänglighet för servrar.

Webbservrar, databasservrar, epostservrar och en lång rad olika applikationer kan - och bör - lastbalanseras för att fungera optimalt.

Lastbalanseraren kontrollerar serverhälsa och fördelar lasten på fungerande hårdvaror och system automatiskt.

 

Vilka system kan lastbalanseras?

De flesta system kan lastbalanseras, ta gärna hjälp av vår säljsupport för eventuella frågor kring hur just er tjänst driftsäkras på bästa sätt.

 

Prestanda

Med lastbalansering förbättras prestanda och belastning kan fördelas på ett optimalt sätt för just er applikation/funktion/tjänst.

 

Driftsäkerhet

Lastbalansering i en redundant miljö ger er extra skydd, om ni exempelvis tappar en webbserver så märker lastbalanseraren av det automatiskt och fördelar trafiken på de övriga webbservrarna så att inga besökare märker av driftstörningen. Med hjälp av SirV kan automatiskt larm och åtgärd utföras för den server som drabbades av problem.

 

Replikering och fail over

Manuell eller automatisk fail over kan införas på funktioner, tex tjänster (applikationer) så att trafik styrs rätt i händelse av avbrott, underhåll eller liknande. Med replikering, delad gemensam lagring och redundans för kritiska funktioner kan en automatisk 'fail over' utföras vid problem utan att några som helst driftstörningar behöver märkas.

 

Vi har miljövänliga klustrade lösningar och virtualisering för att kunna erbjuda er en kostnadseffektiv & driftsäker plattform för era affärskritiska applikationer.

Pris från 99 SEK / mån exkl moms order Lastbalansering