Resolution:

WhoAmI - kontrollera IP-adress mfl egenskaper & hur din dator "upplevs" på nätet

Tillbaks till överblick för resurser / fler webbaserade verktyg

Din webbläsare (user-agent) är: Wget/1.19.4 (linux-gnu)

Din IP-adress är: 185.102.214.91, 10.0.13.149

Ditt värdnamn (hostname) är: srv.compartment.se

Ditt eventuella vidarebefordrade värdnamn (x-forwarded server) är: www.compartment.se

Din skärmupplösning är: pixlar

Här kontrollerar du hur din dator "ser ut" på Internet, dvs hur tex webbsidor uppfattar din dator när du surfar.

 

Webbläsare: din user agent, dvs webbläsare och i regel även information om operativsystem och inte sällan även vissa insticksprogram i webbläsaren visar i många fall användbar information vid tex felsökning och spårning av besökare. Många operativsystem (kanske främst Microsoft Windows) kan vara lite kryptiskt att förstå, tex betyder Windows NT 6.3 betyder till exempel Windows 8.1 men även Windows Server 2012 R2. På vår FAQ kan du läsa mer om identifiering av olika typer av operativsystem. Likaså Mozilla innebär inte att man använder webbläsaren Mozilla utan en Mozilla-kompatibel webbläsare (vilket de flesta är): Mozilla/5.0 X11 UNIX i686 rv42.0 betyder exempelvis att man använder Firefox version 42 på 32-bitars UNIX med X11 fönsterhanteraren, det kan alltså vara egentligen vilket UNIX som helst - oklart vilket men troligen dock inte Mac OS X eller produkter baserade på Apples anpassning av UNIX-operativsystemet. 

 

Tänk på: Ansluter du din dator direkt ut mot Internet (vilket man i regel aldrig gör) så är det din dator du "ser" men mest troligt är att du ansluter via en brandvägg (router eller liknande, inte sällan flera olika enheter som alla påverkar trafiken, filtrerar och ibland ändrar vissa egenskaper). Din lokala IP-adress internt på ditt lokala nätverk är därför troligen en annan än den externa som visas då trafiken passerar och "översätts" i din brandvägg.

Använder du en VPN-tjänst för att ansluta till Internet eller om trafiken på något annat liknande sätt "tunnlas" så är det den punkt där trafiken kommer ut mot det publika Internet som visas.

 

Värdnamn: Värdnamnet (hostnamnet) som visas för din dator översätts alltid från IP-adressen. Saknas så kallat uppslag för din IP-adress (vilket normalt alltid är nödvändigt, läs mer om DNS här) så visas istället IP-adressen, således: ser du även bara IP-adressen här så kunde din IP-adress ej slås upp mot ett matchande domännamn. För att få hjälp att åtgärda detta fel kan du kontakta vår kundservice så hjälper vi er.

 

Vidarebefordrat värdnamn eller så kallat X-forwarded-for hostname är en funktion som även denna kan innehålla information eller saknas. Vidarebefordrade värdnamn läggs exempelvis till vid användande av proxy-servrar, cache-funktioner, innehållsfiltreringsfunktioner i bland annat säkerhetsapplikationer för att censurera och blockera information eller vid många CDN-tjänster.

 

Skärmupplösning visar med hjälp av javascript en tillförlitlig information om din webbläsares riktiga skärmupplösning (tex Safari och några liknande webbläsare ändrar inte den egentliga upplösningen utan "zoomar" bara in vilket detta javascript så gått det går går runt och ger en så korrekt uppgift som möjligt i de flesta fall utom när javascript stängts av helt). Jobbar ni med att anpassa den responsiva designen på er webbplats är det alltså praktiskt att gå in här och kontrollera skärmupplösningen så ser ni den "äkta" upplösningen som respektive klient faktiskt har.

 

Läs gärna mer om våra DNS-tjänster här