Resolution:

Inställningar för iPhone

De flesta enheter med iOS (iPhone, iPad eller iPod touch) fungerar på ungefär samma sätt när man lägger till ett e-postkonto i Apple Mail.

För att ställa in din epost behöver du din abonnemangsbekräftelse med inloggningsuppgifter som du fått från oss tidigare.

 

Lägga till ett konto

1. Gå till inställningar > E-post, kontakter, kalendrar:

 

 

 

2. Tryck på Lägg till konto:

 

 

 

3. Välj Annat längst ned i listan.

 

 

4. Välj Lägg till e-postkonto.

 

 

5. Fyll i uppgifterna Namn,  E-post (den aktuella e-postadressen som ska ställas in), Lösenord samt en beskrivning. Tryck nästa.

 

 

6. Välj IMAP (vi rekommenderar inte POP/POP3), ange värdnamn (servernamn för inkommande e-post), användarnamn och lösenord enligt abonnemangsbekräftelsen som ni fått från oss tidigare (har du ej kvar uppgifterna, kontakta vår support så skickar vi ut nya lösenord till er).

Fyll i uppgifterna både för inkommande och utgående e-post (SMTP). Du behöver ange användarnamn och lösenord både för inkommande och utgående epost.

 

 

 

7. Verifierar. Detta moment kan ta väldigt lång tid på iPhone. Tar det för lång tid kan du avbryta genom att dubbelklicka på hem-knappen och börja om vid ett senare tillfälle. Tyvärr har inte Apple gjort något sätt att komma runt detta moment utan det enda man har att välja på som användare är att vänta tills de tycker att verifieringen är klar och gå vidare:

 

 

8. Kan inte ansluta med SSL. Om din telefon inte kan ansluta med SSL, försök utan SSL och gå vidare. (du kan lägga till SSL senare).

 

9. Verifierar. Igen! Vi vet, det är inte mycket att göra åt tyvärr: Deta moment kan ta väldigt lång tid. Tar det för lång tid kan du avbryta genom att dubbelklicka på hem-knappen och gå tillbaks i efterhand och ställa in dessa. Apple har inte gjort något sätt att komma runt även denna verifiering utan det tar den tid det tar, inte sällan många minuter. Man får snällt vänta.

 

Får du svaret SMTP-servern svarar inte, tryck OK och spara, spara igen.

 

10. När kontot är tillagt, markera det i listan, klicka på Konto

 

11. Klicka därefter på Avancerat:

 

 

12. Aktivera SSL.

 

 

13. Klicka på smtp

bild

 

14. välj den primära SMTP-servern

 

Om du vill kan du nu även aktivear SSL för SMTP-servern.

Notera att porten ska vara 2525.

Klicka på klar

 

 

15. Verifierar. Detta kan ta en lång stund.

 

16. Klicka på Klar

 

17. Klicka på Konto för att komma tillbaks

 

18. Klicka på Klar uppe till höger för att spara ändringarna

 

19. Klicka på E-post uppe till vänster för att komma tillbaks till dina epostkonton. Nu kan du lägga till ytterligare epostkonton om du vill.

 

20. Klicka på den blå pilen uppe till vänster för att komma tillbaks till Inställningar eller på hem-knappen.

Nu kan du öppna Apple Mail  och du ser att det nya epostkontot är med i listan över brevlådor med det namn som du angav tidigare.

 

 

 

 

Relaterad läsning:

Generella inställningar för e-postprogram

Webbmail

Artiklar om e-post i vår kunskapsdatabas

Artiklar om e-post i vår FAQ

Till sidans topp