Resolution:

Flytta befintlig domän till compartment

Det är enkelt att flytta en befintlig domänadress till oss på compartment! Dessutom bjuder vi på kostnaden!

För att flytta din domän till oss behöver du din auth-kod som du får från din föregående leverantör.

När du ger oss auth-koden och ber din föregående leverantör att "låsa upp" domänen så att den kan flyttas (registrar transfer) så kan vi flytta både det administrativa ansvaret för domänen och det tekniska ansvaret för domänen till oss.

Det räcker inte med att bara delegera om DNS-servrarna för domänen för att vi ska kunna sköta funktioner som automatisk domännamnsförnyelse år er.

 

Man delar in ansvaret för domänadresser i två huvuddelar:

1. Administrativa ansvarsroller. Exempelvis att göra uppdateringar så att rätt kontaktinformation finns för domänen - eller dölja dessa så att spammare och andra inte kan få tag på den riktiga innehavaren av domänen samt att sköta förnyelser av domänadresser räknas in som administrativa roller.

2. Tekniskt ansvar. Exempelvis att hantera DNS-servrar för domänen räknas in i tekniken.

För att krångla till det lite så anger man dessutom alltid tre olika ansvarsroller för alla domänadresser: den administrativa kontakpersonen (behöver inte vara en person utan kan tex vara vår Registry-funktion på compartment som kan hjälpa er med detta), den tekniska kontakpersonen (tex vårt DNS-registry som sköter uppdateringar för DNS-delegeringen för domänen) samt faktureringskontakt.

 

Du behöver ta ställning till om du vill att vi automatiskt ska förnya domänen så att ni slipper riskera att bli av med domänen eller om ni vill hålla reda på detta själva samt om ni vill att DNS-ansvaret ska ligga hos oss.

 

I alla våra Webbhotelltjänster ingår kostnadsfritt en DNS-tjänst. Har du en annan tjänst kan du enkelt lägga till DNS-hosting separat.

 

Vi rekomenderar att ni beställer tjänsten automatisk domännamnsförnyelse hos oss redan från början så slipper ni oroa er om detta.

Ta även gärna en titt på vår DNS-Manager om ni vill kunna göra ändringar själva i realtid utan att behöva gå via vårt DNS-Registry.

 

Varmt välkommen till oss på compartment!

 

Kontkta oss inför din flytt till oss så kan vi hjälpa er att se till att flytten sker smärtfritt!

Till sidans topp